پرورش مرغ گوشتی -بررسی صفر تا صد نکات ضروری
پرورش مرغ گوشتی در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است، بطوری که منجر به افزایش مصرف محصولات طیور در وعدههای غذایی خانوادهها شده است. شروع یک سرمایهگذاری موفق در پرورش مرغهای گوشتی، مستلزم درک عمیق این فرآیند است. از آنجایی که تقاضا برای طیور، به ویژه مرغ، در حال افزایش است، بازار پرورش مرغهای گوشتی به شدت رقابتی شده است و این موضوع به نفع کسانی است که درک کاملی از اصول آن دارند.
پرورش این محصولات شامل مراقبت از جوجههای یک روزه، رعایت برنامههای بهداشتی و تغذیهای خاص و دستیابی به وزن مطلوب برای کشتار است. به طور معمول، وزن این جوجهها در بدو تولد حدود ۴۲ گرم میباشد و پس از یک دوره پرورش ۴۲ روزه به وزن متوسط ۲۵۰۰ گرم میرسد. شما میتوانید برای دستیابی به اطلاعات گستردهتر، این مقاله را که با تحقیقات گروه تولید گوشت مرغ چیلای تهیه و تنظیم شده است را به طور کامل تا انتها مطالعه کنید.
اصول پرورش مرغ گوشتی
فرآیند پرورش مرغ گوشتی شامل توجه به جزئیات مختلف این محصول است، که ما در زیر به بررسی هر یک از آنها پرداختهایم:
۱. تاسیس سالن پرورش مرغ:
شما باید جهت سالنهای مرغداری را قبل از ساخت سوله اصلی با کمک و راهنمایی کارشناسان به سمت شرقی یا غربی قرار دهید و مزرعههای مرغداری را دور از مناطق اصلی شهری ایجاد کنید. این مزارع معمولاً حدود ۲ کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند.
۲. انتخاب تجهیزات:
داشتن انواع تجهیزات داخل سالن مرغداری گوشتی، برای نگهداری از مرغ زنده ضروری است. تجهیزاتی مانند سیستمهای سرمایش، گرمایش،روشنایی و تهویه باید متناسب با آب و هوای حاکم در منطقه طراحی شوند. این جزئیات در بخشهای بعدی بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.
۳. ایجاد یک محیط ویژه:
مهم است به یاد داشته باشید که این مرغداری به طور خاص برای پرورش مرغ گوشتی طراحی شده است و برای سایر انواع طیور مانند پرورش مرغ تخم گذار و مرغ مادر مناسب نمیباشد.
۴. رعایت نکات بهداشت:
نصب هواکشهای قوی برای اطمینان از تهویه مناسب، به ویژه در هنگام طوفان، و همچنین حفظ نظافت داخل سالن بسیار حیاتی است. بالا نگه داشتن استانداردهای بهداشتی و تجویز به موقع واکسنها از سلامت مرغها و سود شما محافظت میکند. بالعکس، بیتوجهی به بهداشت و واکسیناسیون به موقع میتواند منجر به بیماری گسترده طیور شود.
۵. توجه به متراژ:
هنگام انتخاب یا ساخت سالن مرغداری، توجه به تعداد مرغهایی که باید پرورش داده شوند ضروری است. شروع کار با یک سالن کوچکتر امکانپذیر است. به عنوان مثال یک سالن ۱۰۰ متری برای پرورش حدود ۱۰۰۰ مرغ مناسب میباشد.
بررسی شرایط سالن در زمان پرورش مرغ گوشتی
حفظ شرایط مناسب برای پروش مرغ گوشتی به طور قابل توجهی بر سلامت و رشد آنها تأثیر میگذارد. دما، تهویه و روشنایی مناسب جنبههای حیاتی در زمان پروش و نگهداری از مرغ گوشتی هستند.
۱. دمای سالن
جوجهها در چند روز اول، به محیطی گرم نیاز دارند و دمای محیط در حالت ایدهآل باید بین ۳۳ تا ۳۴ درجه سانتیگراد باشد. بعد از روز سوم، دمای محیط را به تدریج دو درجه کاهش دهید و پس از روز سیام، دما را به حدود ۲۲ درجه سانتیگراد برسانید. توصیه میشود از سیستمهای گرمایش و سرمایش مناسب برای مدیریت موثر تغییرات دما استفاده کنید.
۲. تهویه
اطمینان از تهویه خوب برای بهبود شرایط زندگی مرغ زنده ضروری است. فنهای سانتریفیوژ از مسائلی مانند تجمع آمونیاک، رطوبت بیش از حد، یا دمای بالا در مرغداری جلوگیری میکنند. از آنجایی که بسیاری از مرغها در کنار هم قرار میگیرند، تهویه مناسب، اکسیژن لازم را فراهم میکند و برای کنترل بوی گازها و مواد زائد کمککننده است. همچنین تهویه ناکافی میتواند سطح رطوبت را افزایش دهد و باعث مشکلات تنفسی در مرغها شود، بطوری که منجر به کاهش رشد یا در موارد شدید مرگ و میر آنها میشود.
۳. نور
نورپردازی نیز در زمان پرورش مرغ گوشتی بسیار مهم است. روشنایی متعادل در سراسر سالن از تجمع مرغها در یک منطقه و بروز مشکلات احتمالی جلوگیری میکند. شدت نور باید براساس سن مرغها متفاوت باشد. در دو روز اول پس از جوجهریزی نباید نور را قطع کرد. سپس از لامپ ۵ وات در هر متر مربع از ۳ تا ۵ روز، لامپ ۳ وات از ۵ تا ۲۰ روز و لامپ ۱ وات از ۲۰ روز تا آماده شدن برای کشتار استفاده کنید.
سوالات متداول
بهترین نژادهای مرغ گوشتی برای خرید کدام است؟
نژادهایی همچون کوشین، لانگشان، کورنیش، پلیموت راک سفید و نژادهای هیبریدی مانند راس، پلاس و کاب برای خرید مرغ گوشتی انتخابهای برتر هستند. این نژادها به دلیل نرخ رشد کارآمد، کیفیت گوشت و سازگاری شهرت دارند. ویژگیهای متنوع آنها، اهداف مختلف پرورشی را برآورده میکند و طیف وسیعی از گزینهها را برای کسانی که به دنبال مرغهای گوشتی با عملکرد بالا هستند، به ارمغان میآورد.
دوره پرورش مرغ گوشتی چقدر است؟
دوره پرورش مرغهای گوشتی بسته به نژاد خاص، سرعت رشد و وزن مورد نظر کشتار معمولاً به مدت ۴۵ روز است. برخی از نژادها بطور متوسط در ۶ ماهگی به مرحله فرآوری میرسند. این مدت زمان ممکن است براساس عواملی مانند ژنتیک، استراتژیهای تغذیه و شرایط محیطی متفاوت باشد.
اطول تغذیه در زمان پرورش مرغ گوشتی چگونه است؟
به طور کلی، مدت زمان تغذیه برای پرورش مرغ گوشتی حدود ۵ تا ۱۰ هفته است که بر اساس نژاد، سرعت رشد و وزن مورد نظر متفاوت میباشد.
کلام آخر
در پرورش مرغ گوشتی، بررسی و توجه به شرایط آشیانه برای حفظ سلامت مرغ بسیار مهم است. فراهم نمودن بستر راحت و باکیفیت که خشک، نرم و عاری از گرد و غبار باشد، حیاتی است. کیفیت بستر مستقیماً بر سلامت مرغ گوشتی تأثیر میگذارد و از نقص عضو و بروز مشکلات در آنها جلوگیری میکند. انواع متداول بستر شامل کاه، سبوس، خرده ذرت، خاک اره و غیره است.
در طول تابستان، بستر باید ۵ تا ۶ سانتیمتر ضخامت داشته باشد و ضخامت آن در زمستان به ۶ تا ۹ سانتیمتر افزایش یابد تا گرمای کافی را فراهم کند. با این حال، در مناطق گرم و خشک، یک لایه نازکتر ممکن است کافی باشد. یک بستر ایدهآل باید پاکیزه و عاری از هرنوع آلودگی باشد. شما با رشد طیور، شاهد رطوب و کلوخی شدن بستر به دلیل عوامل گوناگون هستید.
در نهایت؛ هنگام برنامهریزی برای پروش مرغ گوشتی، اطمینان از شرایط مناسب بستر برای حفظ سلامت و راحتی آنها ضروری است.